06 - Padací Most

1:37 Night Vale CZ 0 Comments


Zajíci nejsou tím, čím se zdají být.

Vítejte v Night Vale.


Měli jsme nějaké výpadky proudu tady v Night Vale v posledních hodinách. Pokud zrovna jeden prožíváte… no tak mě nemůžete slyšet, že?

Komunitní Technické Oddělení Night Vale řeklo, že stále pracují na zjištění příčiny výpadků, které se toulají tam a zpět po městě v neustálém pohybu jako velká přešlapující bestie. Ti, jejichž sousedství bylo zasaženo těmito výpadky, nahlásili řev havranů nad hlavami, a že když světla opět naskočila, cítili se, jako by snad byli jinými lidmi – jejich vzpomínky a identity byly ty samé jako vždycky, avšak najednou se cítili jako kostýmy, které úplně nepasují. Jako by pro ně bylo vše zbrusu nové. Jakoby byli vyměněni s někým, kdo byl zcela jako oni. Jakoby vše, co bylo známé, mělo být od té doby cizí.

Mějte poblíž nějaké kapesní svítilny s bateriemi navíc a fotografií z dětství, dnes večer, jen kdyby něco.

Obnova Staroměstského Padacího Mostu zažila tento týden další komplikace, a to když inženýři zjistili, že nábytkové čalounění použité ke konstrukci věží mostu nasakuje vodu a vytváří nestabilní základy. Nic nefungovalo.

Inženýři žádají o pomoc při zjišťování, jak jsou opravdové věže mostu stavěny. Pokud máte nějaké tipy, prosím napište je na papír ze sešitu a odešlete je na

Můstní Kouzla, s.r.o.
PO Box 616

Nepoužívejte kurzívu nebo dlouhá slova. Jasně označené kresby jsou preferovány.

Dámy a pánové, opět nadešel ten čas roku. Čas na naši každoroční žádost o příspěvek. Je mi líto že tohle dělám, ale víte, Night Vale má mnoho komunitou podporovaných rádií, a ta věc s komunitou podporovaným rádiem je … že je podporováno posluchači jako vy. Stejně jako Guatemala a někteří řidiči nákladních aut, kteří jsou, občas, prostě příliš štědří.

Jakákoli částka, kterou nám můžete věnovat, nám pomůže udržet náš komunitní program. Dolar, dva, nebo i plasma.

Vezměte si jen WZZZ, naše lokální číselná stanice, vysílající z té podivné vysoké antény postavené vzadu za Opuštěnou Čerpací Stanicí na Oxfordské ulici. Věděli jste, že tam vysílá monotónní ženský hlas předčítající zjevně náhodná čísla zpestřená zvonkohrou dvacet čtyři krát za den, sedm dní v týdnu? Jak si dokážete představit, taková práce nevydělává moc peněz - ledaže by vydělávala.

Upřímně, tady v Rádiu Night Vale, nevíme přesně, k čemu tamta stanice slouží, nebo jakému pánu slouží. Co ale vím je, že je to vitální část této komunity a měli bychom se naladit, abychom jí pomohli. Vítáme vaši podporu. Zavolejte nám! Nemáme číslo, stačí zašeptat „Opuštěná Algonquinia“ do telefonu a Andělé, nebo Facebook, nebo něco, nám doručí příslušný příspěvek z vašeho bankovního účtu.

Více o debaklu s Padacím Mostem. Ve vedení města dnes ráno byl chaos. Následujíc tento poslední nezdar v dlouhé řadě obecních nezdarů, Městská Rada se dostala pod palbu od zainteresovaných občanů za plýtvání peněz daňových poplatníků na neúčinné služby přes rozpočet a mimo plán.

Jeden z kritiků, který si přál zůstat v anonymitě, řekl, „Vždyť ani nemáme řeku nebo zátoku tady v Night Vale. Nikdy tady nebude jediná loď, kvůli které by padací most byl potřebný!“ Pokračoval…

Víte co? Zapomeňte na to. Rovnou vám řeknu, že to byl Steve Carlsberg, kdo to řekl, a on je takový otrava, ten Steve. Všimli jste si někdy, že si nikdy nevyměňuje kryty kol? Je to lenost, čistá a jednoduchá. Lenost. Nemůžu ho jen tak nechat zničit naše město tím, že by odepřel Night Vale padací most, když se nepostará ani o svou snědou Corollu.

Deník Night Vale ohlásil, že kvůli strmě rostoucím cenám tisku nahradí potištěný výtisk novin speciálním Imaginativním Výtiskem. Editorka Leann Hart vysvětluje, „Namísto toho, abychom omezovali zákazníky zastaralými způsoby inkoustu na papíře, dovolujeme jim vybrat si zprávy, jež je zajímají, tak, že si představí jakékoliv zprávy, které chtějí. To nám nejen uspoří náklady, ale dovolí zákazníkům zažít noviny jako plně barevnou a plně pohyblivou zkušenost, která se odehrává ve vymyšleném světě, jež je vytvořen dle jejich potřeb.

Předplatné těchto výtisků bude povinné a automatické a bude stát pouhých šedesát dolarů měsíčně.

Tento pátek, v Night Valeském středoškolském památečním stadionu, se koná každoroční softbalové utkání mezi Hasičským Oddělením Night Vale a Šerifovou Tajnou Policií. Výtěžek z této hry bude věnován na podporu vývoje jaderných zbraní pro radikálně náboženskou Indonéskou milici, která plánuje svrhnout svou kacířskou vládu, a také pro Nadaci Splněných Přání.

Takže, i kdybyste neměli rádi softball, přijďte a podpořte pár dobrých věcí. Loňská hra skončila porážkou, když Šerifova Policie trefila tři homeruny v osmé a deváté směně.

Hasiči tvrdili, že se jednalo o zkaženou hru (schválně říkám, drazí posluchači), vzhledem k tomu že jejich kompletní bullpen byl povražděn uprostřed směn foukacími šipkami. Tyto vraždy zůstávají nevyřešeny a kompletně nevyšetřovány. Naše srdce jsou s rodinami zemřelých nadhazovačů ze střídačky. Odpočívejte v pokoji.

Měla by to být zábava! Očekávejte hasiče opravdu připravené na pomstu ovládnout hřiště v pátek. Vstupenky jsou pouze za 10 dolarů, nebo za 5 dolarů, pokud přinesete obohacenou uranovou žluť. Černé helikoptéry budou číst myšlenky ve městě v den zápasu a lovit ty, kdo se nezúčastní. Prvních pět set fanoušků obdrží chirurgicky aplikované a funkční žábry.

Hlášení: z Psího Parku nevychází žádný digitální šumivý hukot, dnes ohlásila Radní Pamela Winchell. Radní opakovaně přitvrzovala ve své devadesátisekundové impromptu tiskové konferenci, že z Psího Parku nevychází žádný nesnesitelný duši-rvoucí zvuk, jenž trhá ušní bubínky vaší osoby.

Radní Winchell pokračovala prosbou na všechny občany Night Vale, aby pochopili, že z drobné obecní oplocené plochy plné trávy a špíny prostě nemůže vycházet žádná zakódovaná zpráva.
Občané by si ani neměli být aktivně vědomi existence Psího Parku, takže by ani neměli být schopni přijímat hrozivý a nadpřirozený hlas instruující posluchače přinést do Psího Parku vzácné kovy a batolata.

Psí Park,“ opakovala. „Ten by prostě nikdy vůbec nemohl být skutečný,“ radní křičela, zatímco bušila do podia svými krvácejícími pěstmi.

Nenásledovaly žádné otázky.

A nyní, slovíčko od našich sponzorů.

[zvuk vzdychání]

A nyní, doprava.

Na severním nájezdu na Východní Dálnici na jih od Route 800 je odstavené auto. Dojíždějící ať očekávají drobná zpoždění, sic Dálniční Hlídka striktně popírá toto hlášení.
Ve skutečnosti, policejní zastupitelé právě vydali prohlášení, že neexistují žádná auta vůbec nikde, a „Co to děláte, mluvit o nich, povídat takové hloupé lži, vy hloupí lidé? Auta neexistují! Co je to za fikci? Ale prosím, to jste tomu opravdu na okamžik věřili? Počkejte. Počkejte! Vy jste si mysleli, že auta existují?“ dodala Dálniční Hlídka. „No to je skvělé.“

Všechny ostatní cesty vypadají prázdné. Očekávejte zpoždění, samozřejmě, na staveništi padacího mostu, protože je roky daleko od úplného dokončení.

Tady jsou horoskopy na tento týden.

Panna: Běžte se dnes podívat na film. Je to skvělý únik! Obzvláště od všeho toho znečištění a nebezpečného UV záření. Řekněte, je ta krysa nová?

Váhy: Vaše sny budou naplněny věšteckými vizemi. Sepište si je. Snad mezi tím budou výherní čísla do loterie nebo výsledky sportovního zápasů.

Štír: Kletbu na vás! Kletbu na vaši rodinu! Kletbu na vaše děti! A děti vašich dětí! Ošklivý, ošklivý štír.

Střelec: Dobře se dnes najezte. Zasloužili jste si to. A tím to, myslím těžké alergie na jídlo. A tím zasloužili, myslím získali. Měl bych to kontrolovat, než to čtu nahlas. Zkusíme to znova. Získali jste těžké alergie na jídlo. Ano, mnohem lepší. Dobrou chuť!

Kozoroh: To nebyly kontaktní čočky, co jste si nasadili dnes ráno. Radši byste na to neměli znova myslet.

Vodnář: Ta bílá koule bude pod prostřední škeblí. Věřte hvězdám. Investujte všechny své peníze v této lukrativní pouliční hře.

Ryby: Vyhráli jste zbrusu nové auto!

Beran:  Budete pociťovat vtíravý smutek kvůli časům minulým. Dnešním pachem je pšeničná tráva a toast.

Býk: Dnes je váš každoroční Den Zločinů. Všichni Býci jsou dnes vyjmuti ze zákonů.

Blíženec: Dnes potkáte někoho, kdo nebude mít žádný efekt na váš život, a koho okamžitě zapomenete. Podržte si naději na budoucnosti možné.

Rak: Musím si zaplatit účet za telefon, a taky nakoupit mléko. To neříkám já, to dnes říkají hvězdy. Interpretujte si to, jak chcete.

Lev: Bude lepší, když tohle nebudu číst nahlas. Bude lepší, když to se to nedozvíte. Řekněte své rodině, že je máte rádi.

To byly horoskopy na tento týden.

Dobré zprávy pro milovníky letadel na dálková ovládání! Tamty neidentifikovatelné černé kovové stromy, které se najednou v červnu objevily za knihovnou a způsobily, že všechny objekty nad třicet stop ve vzduchu se vznítily? No, tak ty konečně byly odstraněny, když se začalo stavět nové nákupní centrum a parkoviště.

Letiště Night Vale, zdejší pozorovatelé ptactva, a ten milý pár epileptiků, kteří provozují helikoptéru Záchranných Služeb, jsou tak spokojení, jak jen díky zprávám mohou být.

Vynořily se však mnohé petice od organizací na zlepšení sousedství. Juanita Jefferson, hlava jedné z takovýchto organizací, Night Vale Nebo Nic, prohlásila, „Strooomyyy! Ty jsou my!

Jefferson se pak odmlčela na několik minut bez mrkání, pak znova zašeptala „Stroooomyyyy,“ než se zhroutila v slzách a hlasitém sténání.

Jefferson pak byla vzata helikoptérou do Night Valeské Všeobecné Nemocnice, kde je, dle hlášení, stabilizována. Dnes ráno, právník Jefferson vydal prohlášení, ve kterém se říká, „Má klientka plně uznává ironii cesty helikoptérou, ale stojí za svým dřívějším prohlášením, ‚Stromy, stromy, ty jsou my.‘“

Mezitím, od důvěryhodných informátorů slyším, že v novém nákupním centru bude Pinkberry. 
Vynikající!

Tohle je jen k Bráně Padacího Mostu: Městská Rada řekla, že v reakci na kolaps v tomto týdnu navýší rozpočet projektu o 20 milionů dolarů během následujících čtrnácti let, což je nový harmonogram pro stavbu mostu.

Peníze na tyto další výdaje budou čerpány z programů na školní obědy, šedesáti pěti procentní hotelové daně a z mýta na mostě o výši 276 dolarů, jež bude zlevněno na 249 dolarů pro elektronické plátce mýta.

A nyní, staniční komentář.

Rozsáhlé nákladné projekty nejsou v Night Vale nezvyklé. Jsme trpělivé a vytrvalé městečko. Máme velké sny  - občas děsivé a nezapomenutelné sny, které se opakují stejného dne každý rok a jsou sdíleny všemi osobami ve městě, ale dáváme si záležet, aby se tyto sny splnily.

Pamatujete si Věžní Hodiny? Zabralo to osm let a 23 milionů dolarů, aby byly postaveny. A přes svou neviditelnost a neustálou teleportaci, je to nádherná stavba, která má skvělý čas.  Jedná se o stylovou signaturu rozrůstajícího se panoramatu Night Vale, na rozdíl od té šeredné sportovní arény Desert Bluffs postavili minulé léto. Desert Bluffs neumí udělat nic správně. To je, kam Steve Carlsberg patří! Bože, jaký pitomec.

A nyní, počasí!

[Aye by Dio]

Zdá se, že Šerifova Tajná Policie souhlasí se mnou, co se týče starého Steva Carlsberga, drazí posluchači. Právě jsme obdrželi zprávu z důvěryhodných zdrojů, že před dvěma dny byl Steve naložen do kufru dodávky bez oken, jen aby se objevil dnes časně z rána s tlustými obvazy na hlavě, zatímco jedl polystyren vytvarovaný jako kornouty zmrzliny.

Tímto bych chtěl využít tento okamžik, abych poděkoval vám všem, za všechny ty štědré peněžní dary, o kterých můžete, ale nemusíte, si být vědomi, že jste je věnovali.

Během tohoto pořadu jsme nasbírali jen o vlas nad 45 tisíc dolarů, což zahrnuje dar o výši 45 tisíc dolarů od jistého anonymního světového vůdce. Nemůžu vám říct, kdo… řekněme však jen, muchos gracias, El Presidente! Mano dura, cabeza, y corazón.

Děkuji ještě jednou za vaši nedobrovolnou podporu komunitního rádia. Nemohli bychom tu být bez podpory posluchačů jako vy, spolu s neetickými příspěvky od zločinných organizací.

A s tím vás zanechám s vašimi myšlenkami, lidi.

Zůstaňte naladěni, následuje Zydeco: Nota Po Notě – speciální dvouhodinový verbální popis toho, jak zní hudba Zydeco.

Buenos noches, Night Vale. Dobrou noc.

Dnešní pořekadlo: Ztraceni? Zmateni? Bez cíle? Potřebujete nalézt smysl života?


0 komentářů: