17 - Valentýn

6:49 Night Vale CZ 0 Comments

Věřte všem.

Vítejte v Night Vale.

Zdravím vás, občané Night Vale! Přináším vám reportáže o následcích Valentýna! Krizoví pracovníci se tím zabývají dnes od brzkého rána, už začali s předlouhým údělem úklidu a nápravy škod.


Hlášení jsou nejasná, ale věříme, že sídliště Marshalla Goerge a Zlatých Dun byly oboje smeteny z povrchu zemského, zatímco Coyote Corners a Rozkvetlé Kaktusy hlásí rozsáhlá poškození staveb a elektrického vedení.

Prosím, pokud nejste přímo zapojeni do nápravy škod a úklidu po Valentýnu, nikam nevyjíždějte a nechte cesty volné pro ty, co zapojeni jsou.

Tento Valentýn, jako všechny Dny Svatého Valentýna, neuspěje ve snaze svrhnout naše městečko. Tento Valentýn, stejně jako všechny Dny Svatého Valentýna, se brzy smrskne na bolestivou vzpomínku, která se s časem vytratí, dokud opět nenastane další mizerný Valentýn.

Další zprávy: Night Valeské letiště památce Randyho Newmana ohlásilo drobné změny z důvodu špatných povětrnostních podmínek, včetně existence atmosféry a té podivné žhnoucí koule co se objevuje na přibližně polovinu každého dvaceti čtyřhodinového časového úseku. Mnohé z dnešních letů budou opožděny o několik hodin, zatímco ostatní budou odsunuty do minulosti a proběhnou už minulý týden.

Všechny přílety byly zrušeny, krom těch z JFK, LAX, a XTA, které budou pokračovat v zaběhlé rutině neplánovaných přistání, která jsou naprostým překvapením jak pro piloty, tak pro Řízení Letového Provozu – kvůli trasám které se zdají, že popírají základní zákony fyziky a zeměpisu.

Dále, Martin McCafrey – zdejší zastupitel Úřadu pro bezpečnost dopravy – připomněl všem cestujícím, že bezpečností opatření jsou zaváděny pro jejich vlastní bezpečí a my bychom měli respektovat oběti potřebné k udržení našich životů a naší země v bezpečí.

Martin řekl, „Vím, že procházet skrz skener kovu a tělesnou prohlídku, jako i plazení se skrz dlouhý černočerný tunel, zatímco nahrávka monotónního mužského hlasu vyjmenovává možné způsoby jak zemřít, jsou nepříjemnosti, a vím, že mnozí cestující se obávají o soukromí v případě hlasu malého dítěte, který vychází ze strategicky umístěných mřížek na strop žádající vás vyjmenovat všechny osoby, jež jste kdy políbili. Ale všechno jsou to nutná zla.“

Pan MacCaffrey poté pokračoval a nakreslil hrubý náčrt podivné podlouhlé temné osoby soukající se z kuchyňské lednice – po čemže okamžitě trval na tom, že si nepamatuje, že by kreslil takový obrázek a nemá zdání, co by to mohlo znamenat.

Více k tomu… později. Pravděpodobně.
A, tady je Tip pro zdraví od ohromnější lékařské komunity Night Vale.
Je možné, že vy to nebudete moct zabít. Pokud se tomu povede zavrtat se vám pod kůži, nebojujte s tím, protože se to už stalo částí vás samých. Přivítejte vašeho nového spolutělníka. Naslouchejte tomu, co říká. A uvidíte, kam vás tento nový symbiotický způsob života zavede.

Krizoví pracovníci hlásí, že škody z Valentýna jsou závažnější, než se předem předpokládalo. Popisují těla poházená po zemi pokrytá třpytkami a papírovými andělíčky. Celé budovy se zhroutily a zanechaly za sebou jen suť a křídově cukrová srdíčka.
A samozřejmě, je tady také smutný osud těch zvolených, aby byli Valentýny pro jiné osoby. Není slov, co by pomohla rodinám těchto nešťastníků, snad až na to že ten procese je, ačkoliv přesně tak strašný a trýznivý jak se obávalo, není tak příšerně pomalý a protahovaný, jak se to pozorovatelům kolem jeví.
Jako obvykle, ani od státu ani národní vlády nám nepřišla žádná pomo pomoc. Státní Dům dokonce zašel tak daleko, že nám poslal formální odpověď, jejíž celé znění je následující:
„Sorry, jako víme, o co vám jde, ale možná prostě takové věci nepobíráme. Každopádně, kreativita! A šťastného Valentýna!“

Ty monstra!

Pokud máte vy nebo kdokoliv známý jakékoliv nahrávky či fotografie událostí ze Dne Svatého Valentýna, prosím zašlete je přímo na stanici, ať můžeme tyto fotky a videa pustit v rádiu. Děkujeme a buďte opatrní.

Městská Rada nedávno učinila kroky k ustanovení „tance“ jako oficiálního jazyka města. Toto opatření se v posledních několika týdnech setkalo s napjatými debatami a zvýšenými hlasy. Obhájci říkají, že potřebujeme sjednocený jazyk, protože to ušetří peníze za obecné značky a dokumentaci, a navíc nás to sjednotí jako komunitu.
„Poezie lidského těla,“ říkají, zatímco rychle přitahují lokty k tělu a stahují si buřinky před oči v zjevné snaze napodobit Boba Fosse, „snoubí fyzické bytí s mentální nezbytností, sňatek, jež dává smysl našim rychle hnijícím živým mrtvolám.“
Odpůrci říkají, že tento krok pokud uzákoněn, diskriminuje fyzicky handicapované. A také, méně než 10% občanů Night Vale kdy bylo alespoň jednou v tanečních, ne tak aby dosáhli celoživotního mistrovství v jedné z nejéteričtějších a nejhůře uchopitelných forem umění.  

Jeden z odpůrců, požadující zůstat v anonymitě ze strachu z odplaty, nám řekl, že tento zákon byl financovám kompletně lobbisty z Cherylina Tanečního Studia Malá Princezna. „Prostě jdi po penězích,“ říkali.

Pak se anonymnímu znalci začaly rozšiřovat panenky, dokud nezastínily bělmo. Jazyk vyklouznul z úsměvu jako řezná rána a vlasy ne a ne přestat šedivět a růst.

Závěrečné hlasování je očekáváno v úterý. A nyní, doprava.

Reprezentant Šerifovy Tajné Policie, mávajíc nejasně na mapu v našem studiu, řekl že uzavírky ulic jsou, cituji: „všude možně. Prostě všude možně tady v okolí,“ řekl reprezentant a poklepal kraj mapy klouby prstů. „Je jich hrstka, na různých místech.“

Zeptali jsme se jej, zda by to mohl upřesnit a on přikývl, ale neřekl už nic víc. Zkusili jsme vyjmenovat několik jmen ulic, abychom zjistili, zda jsou některé z nich na seznamu uzavírek, ale reprezentant odpovídal jen „no, jo, asi pravděpodobně!“ a neurčitě vrtěl u každé hlavou. Dodal, že s kýmkoliv chyceným na uzavřené cestě bude naloženo obvyklým způsobem, a pak na mě mrknul a ukázal mi zdvižený palec.

Je možné, že šlo jen o pobudu, co se nám zatoulal do studia. Nekontrolovali jsme jeho pověření. Jen pro jistotu ale, posluchači, dejte si pozor na uzavírky na cestách všude možně tady v okolí. Jsou na hrstce různých míst, pravděpodobně.

Toto byla doprava.

A nyní opravy. Nabízíme následující opravy k předchozím reportážím vysílaným Komunitním Rádiem Night Vale.
1.  Modrá, ne zelená.
2. Tlumený bzukot byl slyšen jen těmi na západ od něj.
3. Jméno svědka bylo Henry Gregson a nikoliv jak jsme hlásili Křišťálový Požírač Duší.
4. Cítili jsme se, přinejlepším, dobře… a ne jak jsme řekli na nahrávce „Celkem fajn, díky!“
5. Ne. Ne. Nedělejte to, co jsme radili. Příšerně, příšerně moc jsme se mýlili. Pokud jste to už udělali… no, vzpomínáme na vás s těmi, komu chybíte. Prosím odpusťte nám. Prosím odpusťte nám.

To byly opravy.

Další po-Valentýnské novinky:
Plánovaná Valentýnská umělecká instalace Obchodního domu Night Vale, zahrnující nahrávky skutečných bijících srdcí zvířat promítaných na vykuchaného plyšového medvídka, byla zrušena, kvůli tomu že celý obchodní dům byl zaplaven jedovatým plynem.
Plyn byl popsán jako „obtížný k vdechnutí“, a „většinový důvod smrti těch, kdo v něm stáli.“
Tiskoví mluvčí obchodního centra projevili svou lítost nad tímto zrušením a řekli „Člověče, pokaždé když má nějaký umělec nový odvážný nápad, systém přijde a zatrhne to!“ Shrnuli to mumláním, „To smrdí, chlape, to smrdí!“ než se odebrali trucovat do lékařského stanu Červeného Kříže.

Krizoví pracovníci mezitím hlásí nález hromady neaktivovaných Valentýnských přání, jež je přinutily přerušit provoz, než mohl být povolán tým odborníků, aby se vypořádal s tímto nebezpečím. Tři pracovníci zahynuli, než se stihli stáhnout.

Také stážistka Komunitního Rádia Night Vale, Stacy, zemřela před pár měsíci, chvíli po tom co jsme se o ní naposled zmínili. Naše soustrast míří k milovaným těch, kdo jsou ztraceni, obzvláště Stacy. Omlouvám se, že jsem se dosud nedostal k tomu vám to říct, to je fakt moje chyba.

Radní Pamela Winchell vydala následující prohlášení ohledně rostoucí veřejné podpory k protivníkovi a náhradě, šarmantnímu spoluvězni a bloggerovi Hiramu McDanielsovi.

Winchell řekla, „Radní voní olivami. Radní hoří jako špička sirky a vrhá své mihotavé světlo na temnou cestu osudu. Radní nemá klíče ke Kamenným Dveří, Radní je Kamennými Dveřmi a vším co se třepotá v pozadí. Radní odpouští. Radní nechybuje. Radní svírá pevně vaše plíce, všech šest paží objímá váš lahodný dech. Propusťte Radní. Propusťte Radní. Propusťte Radní.“

Nenásledovaly žádné otázky, ale novináři vydali souběžné „ohmmmmm“ když oheň vytryskl z podia a strop konferenční místnosti odlétl a odhalil polední noční oblohu, kterou jako rakovinou prorostly blikající hvězdy.

McDaniels je stále ve vězení a očekává soud pro pojišťovací podvod a vyhýbání se vazbě. Už dříve ohlásil, že má zájem stát se dalším radním Night Vale a je 1,75 tunový pětihlavý drak.

Další zprávy. Několik ostražitých občanů hlásilo že Night Valeská pošta – zavřená od těch podivných a pravděpodobně nadpřirozených útoků, jež se přihodily před několika měsíci – je zjevně opět otevřená a v provozu. To jdou dobré zprávy pro nás všechny, vzhledem k tomu, že nám – jako městu – nebylo umožněno posílat či obdržet dopisy a balíky od jejího zavření. Všechny soukromé poštovní společnosti ovšem odmítají vstoupit na skvělou oblast Night Vale, protože jak vysvětlil tiskový mluvčí FedEx „Je prokleté.“

Svědci říkají, že pošta otevřela své dveře a vypadá, že je v ní čilý ruch. Byly tu však nějaké změny.

Například, všichni úředníci za přepážkami jsou nyní podivné do látky zamotané bytosti, které si nemelodicky broukají a obrací se na místě, než aby dělali nějakou poštovní práci. Dále, celá fronta zákazníků a oblast lobby je plná těchto do látky zamotaných bytosti, všechny se podobně motají a broukají si. Ti, kteří se pokusili o vstup do budovy, hlásí okamžitou vlnu nevolnosti, kterou následovaly vidiny podivných rozeklaných vrcholků a zvířených černých oceánů.

Také, říkají, že známky nyní stojí o dva centy více než před několika měsíci. Copak jim zjevně nestačilo, že poštovní služby násilně napadly naše mysli vizemi, ale také plánují vyluxování našich peněženek. Jaká hanba!

Ale co, alespoň všichni můžou opět dostat své zásilky od Amazonu. Jak říká jejich slogan, „Amazon.com – nyní jediná webová stránka. Kam se ztratil ten zbytek? Neptejte se. Neptejte se.

A nyní, počasí.

[Neptune’s Jewels od Mystic]

Dámy a pánové, krizoví pracovníci hlásí, že dorazili do Starého Města Night Vale a dále hlásí, že je to scéna z noční můry – za předpokladu, že jste měli ty běžné noční můry, ve kterých Staré Město utrpělo drobná poškození staveb a suti, žádná vážná zranění.

Krizoví pracovníci hlásí, že ošetřili ty, kdo potřebovali ošetření, a odklidili to, co potřebovalo odklidit.

Hlásí, že běžný stress každodenního života byl horší, ale teď se zdá lepší. A že později, předvídají, to zase bude horší.

Krizoví pracovníci hlásí, že se cítí dobře tak celkově, pro jednou.
Krizoví pracovníci hlásí, že se usmívají, a že ani neví proč.
Krizoví pracovníci hlásí mrak. Jen to. Mrak.
„A není to vtipné, jak často si nevšímáme maličkostí jako tohle?“ hlásí.

No, posluchači, zdá se, že jsme prožili tento den a dostali se někam jinam. Ne nedotčení, ne, ne nepozměnění, ale zde. Nakonec, tento Valentýn, stejně jako všechny Dny Svatého Valentýna neuspěje ve snaze zničit naše městečko. Tento Valentýn, stejně jako všechny Dny Svatého Valentýna, se brzy smrskne na bolestivou vzpomínku, která se s časem vytratí, dokud opět nenastane další mizerný Valentýn.

Zůstaňte naladěni, abych vám řekl „Dobrou noc, Night Vale. Dobrou noc.“

Dobrou noc, Night Vale. Dobrou noc.


Dnešní pořekadlo: Werner Herzog je ten nejzajímavější člověk…

0 komentářů: